SvenskaDanskEnglish
Sök
Godsletaren


Förutom att söka efter gods på uppdrag arbetar GODSLETAREN även med att identifiera sändningar som har blivit stående på någon terminal (eller godsmottagning). Sådana identifieringar slutar i ca 80 % av fallen med att ägaren till godset får tillbaka detsamma. I de fallen som inte löses går godset till försäljning, ofta genom GODSLETARENs försorg.

I vissa av fallen (inom de 80 procenten) har äganderätten övergått till ett försäkringsbolag (ofta avsändarens eller mottagarens, någon gång fraktförarens).

GODSLETAREN kräver alltid bevis från den som säger sig ha äganderätt (intyg, fraktsedel och reklamationskopia). GODSLETAREN tar också ut ett arvode (hittelön) i de fall man medverkat till att godset slutligen levereras till rätt ägare.

Som skadereglerare kan Du bidra till att fler fall löses genom att övertala Dina speditörskunder att rapportera in oidentifierat gods till GODSLETAREN. Det kan gynna både Dina varuförsäkringstagare och andras.  En annan gång kan det vara en annan speditör som rapporterar in oidentifierade kollin och på så sätt löser ett skadefall för Ditt försäkringsbolag.

Skriv ut

Tipsa en vän